Judo Bond Nederland

District Noord-Holland

Jiujitsu

Algemeen
Naast judo en aikido organiseert het district Noord-Holland ook verschillende activiteiten zoals wedstrijden, stages en danexamens voor jiujitsu. Op deze pagina worden de desbetreffende activiteiten vermeld.

Danexamens
Tweemaal per jaar worden er danexamens jiujitsu afgenomen voor 1e, 2e en 3e dan in Sporthal Beverwijk: Van Loenenlaan 1, 1945 TB Beverwijk. Om deel te nemen aan deze examens dient het volgende stappenplan te worden doorlopen.

Techniektraining en stages
Jiu-jitsuka's kunnen deelnemen aan techniektrainingen die gericht zijn op danexamens. Ook kan worden deelgenomen aan stages die gericht zijn op een bepaald onderdeel van het jiujitsu en zijn voor iedereen toegankelijk.

Wedstrijden
In seizoen 2019-2020 zal de vaantjescompetitie jiujitsu verder vervolgd worden. Dit eerste ontwikkelingstoernooi is op 29 september. Meer info, klik hier. Daarnaast wordt op 29 maart 2020 het Open Noord-Hollandse jiujitsu gehouden.

Data danexamens jiujitsu 2019-2020

Zondag 26-01-2020 | Aanmelden voor 05-01-2020 | Betaalcode: 19/20-50 | Uiterlijk melden om 14.30 uur

Zondag 17-05-2020 | Aanmelden voor 26-04-2020 | Betaalcode: 19/20-51 | Uiterlijk melden om 12.30 uur

Jiu-Jitsu Nieuws

30 april 2019 Dantraining
De dantraining van zondag 5 mei a.s. gaat niet door! Er zal z.s.m. een nieuwe datum gepubliceerd worden.

26 augustus 2018 Resultaten danexamens
Tijdens de danexamens van 9 juni 2018 slaagden tien kandidaten voor een hogere dangraad. De 1e dan werd behaald door: Noah Rolvink, Arno Uijldert, Anouschka Meurs, Faroek Kasiemkhan, Ken Lam, Ronald Hop en Petra van der Schaar. Voor de 2e dan slaagden twee kandidaten: Yarik Oor en Silvio Morit. De 3e dan werd behaald door Christian Linschoten.

27 mei 2018 Geslaagde jeugdscheidsrechters
Zondag 27 mei was er weer de Noord-Hollandse Jiujitsu Vaantjescompetitie, ditmaal bij de gastvrije leraar Jeroen Blom (Budowaza Sport te Schagen). 67 Deelnemertjes namen deel aan dit leuke sportfestijn. Tevens was er een theorie- en praktijktoets voor onze clubscheidsrechters om te promoveren tot JBN jiujitsu jeugdscheidsrechter jiujitsu (niveau 2). Geslaagd voor Fighting: Esther Kruidenier, Mike Mulder, Rianne Toorenburg (cum laude), Sidney Boom, Yasmina Hooijmans en Yvonne de Jong-van den Brandt. Geslaagd voor Duo-Systems: Mark Beentjes, Rob Verboom en Yvonne de Jong-van den Brandt. Na de zomervakantie starten wij in het nieuwe sportseizoen opnieuw referee-opleidingen.

3 mei 2018 Voorbereidende dantraining 6 mei
Er is komende zondag 6 mei weer een dan-training te Alkmaar (Budoclub Hajime, Vondelstraat 35, 1813 AA) in aanloop naar de jiujitsu dan-examens op 9 juni. Ter voorbereiding op de examens worden thema's behandeld waar examenkandidaten bij voorgaande examens gemiddeld minder op scoorden. Dit keer is dat thema 3 en 4. René Versteeg en Rogier van der Peijl zijn dit maal de examinatoren die de examenstof behandelen. Kom naar de dantraining als u 9 juni of in de nabije toekomst danexamen wil doen. Deelname op de mat kost vijf euro per persoon. 

4 februari 2018 Resultaten danexamens
Zaterdag 27 januari werden de danexamens jiu-jitsu in de sporthal van Beverwijk gehouden. Van de tien kandidaten slaagden zes kandidaten. Voor 1e dan slaagden: Nienke Pronk, Eady Roelandschap, Job Weel en Liv Beezemer. Voor de 2e dan slaagden Thomas Dam en Fenno Uijldert.

20 november 2017 Jiujitsu dantraining helpt onze kandidaten
De District Graden Commissie Jiujitsu Noord-Holland (DGCJJ-NH) organiseerde zondagmiddag 19 november van 14.00 tot 16.00 uur een jiujitsu Dan-training. Dit ter voorbereiding op de komende dan-examens op 27 januari 2018 te Beverwijk. Examinator Thijs Neuhaus behandelde in deze Dan-training de examenthema’s 3 en 4. Uit vorige examenscores bleek namelijk dat kandidaten juist met deze examenstof veel moeite hebben. Thijs legde bij zijn training (aan 23 enthousiaste sporters) de nadruk op de actie-reactie fase en demonstreerde daarbij de verschillende niveaus tussen eerste, tweede en derde dan. Ook wees hij – als voorwaarde voor een succesvolle uitvoering van elk examen – op de cruciale bijdrage van de uke. De doelstelling van Thijs was om de informatie zo aan te bieden, dat iedere examenkandidaat de overgedragen kennis zelf kan verwerken in zijn/haar eigen examen. Af te gaan op het grote applaus van de aanwezigen en de reacties tot besluit is Thijs in deze opzet voortreffelijk geslaagd. De DGCJJ-NH wil  ook Thijs zijn trawant Bor Roodselaar hartelijk bedanken voor diens bijdrage om deze training tot een groot succes te maken. De volgende Dan-training is op zondag 15 april.

15 november 2017 Eerste vaantjescompetitie
Zondag 5 november heeft het district Noord-Holland een vliegende start gemaakt met de eerste ronde van de jiujitsu vaantjescompetitie. Een groot aantal jiujitsuka's uit het district is met elkaar in competitie gegaan om punten te verzamelen en de ladder te beklimmen naar het zwarte vaantje. Tijdens de dag hing er een zeer gemoedelijke sfeer, passend bij het laagdrempelige niveau van de competitie. 10 december zal de volgende ronde van de vaantjescompetitie plaatsvinden. Klik hier voor meer informatie over de competitie.

09 oktober 2017 Dantraining jiu-jitsu
Zondag 8 oktober 2017 heeft DGCJJ-NH een dan-training in ons district georganiseerd bij Hajime te Alkmaar. Van 13.00-15.00 uur was er een overleg met onze examinatoren over onder meer het eenduidig examineren. Van 15.00 uur tot 17.00 uur konden examenkandidaten hun vaardigheden demonstreren en kregen daarop reflectie van het examinatorcorps. Een verslag van deze bijeenkomst kunt u hier downloaden. Voor eventuele vragen over deze bijeenkomst of danexamens jiu-jitsu kunt u terecht bij de DGCJJ.

11 juni 2017 23 geslaagde clubscheidsrechters duo-systems
Sinds zondag 11 juni is ons district Noord-Holland 23 clubscheidsrechters duo-systems jiujitsu rijker. De cursisten volgden ’s ochtends twee uur theorie en stonden in de middag vier uur praktijk te oefenen tijdens de Duo Systems Masters te Alkmaar. De cursus werd gegeven door vader en zoon Bras met assistentie van Erwin Jongh Visscher en Ben van Leeuwen. Districtbestuurder Frank Verharen informeerde de aanwezigen over de werking van de portfolio’s. In de middag was Rogier van der Peijl ook aanwezig om samen met zijn collega’s de enthousiaste cursisten te ondersteunen met advies en feedback. Poloshirts en certificaten zijn er voor: Mark Beentjes, Ingeborg en Liv Beezemer, Frank Beukers, Marinus Hamelink, Joost van der Heiden, Nathalie Metselaar, Etienne Monas, Ciske Niemeijer, Nienke Pronk, Noah Rolvink, Johan Selders, Fenno Uijldert, Rob Verboom, Marilyn Vlaar, David Vrasdonk, Job Weel, Sophie Wilbrink, Richard de Wit, Dillan Boesveld, Yvonne de Jong-van den Brandt en Stefan Vlieg.

10 juni 2017 Resultaten danexamens
Zaterdag 10 januari werden de danexamens jiu-jitsu in de sporthal van Beverwijk gehouden. Van de zes kandidaten slaagden alle zes de kandidaten! Voor 1e dan slaagden: Dominique Woltheus, Tom de Gast, Mark Schoone en Hans van Straten. Voor de 2e dan slaagden Rianne Toorenburg en Bob Velink.