Judo Bond Nederland

District Noord-Holland

Nieuws uit district Noord-Holland | Voor al het nieuws en foto's bekijk je onze Facebookpagina

17 juni 2017 Topjudo Kenamju en Judo Yushi succesvol op NK teams
Na de successen van de jeugd, was het de beurt aan de senioren om de teamstrijd met elkaar aan te gaan in Nijmegen. In de hoofdklasse streed Stichting Topjudo Kenamju in de finale tegen Marhorokan/Slingerland en wist deze knap te winnen. Net als vorig jaar kroonden zij zich tot Nederlands Kampioen. Het damesteam van Stichting Topjudo Kenamju wist zich tevens te kronen als Nederlands Kampioen door te winnen van Topjudo Rotterdam. Het laatste eremetaal was er voor Judo Yushi. Tijdens een Noord-Hollands onderonsje tegen Kenamju 1 ging Judo Yushi er met de bronzen medaille vandoor.

17 juni 2017 Eremetaal op Nationale jeugdteamcompetitie (-12/-15 jaar)
Drie jeugdteams afkomstig uit Noord-Holland hebben medailles behaald op de nationale jeugdteamcompetitie dat plaatsvond in Nijmegen. Kenamju (-12) versloeg in een spannende finale JC Hercules en kroonde zich tot Nederlands Kampioen. Ook in de leeftijdsklasse -12 jaar behaalde Topjudo Amsterdam het eremetaal: het meisjesteam versloeg Team Coolen en eindigde hiermee op de derde plaats. Het meisjesteam (-15) van Ben Rietdijk verloor in de finale van Limburg en behaalde zilver. Het jongensteam (-15) van Judo Yushi won met 3-2 van Buel Sport en behaalde dit jaar het brons.

12 juni 2017 Geslaagde scheidsrechters judo niveau 2 en 3B
Tijdens de Open Beverwijkse sloten Maikel Frank, Daniele Maschietto, Thom de Caluwé en Daphne Tervelde hun scheidsrechtersopleiding niveau 2 af. Alle vier ontvingen het diploma, stropdas en bijbehorende scheidsrechtersbadge. Zij mogen nu wedstrijden leiden tot 12 jaar. Niek Zijlstra en Jimmy v/d Spree deden examen voor niveau 3B. Beide heren slaagden voor dit examen en ontvingen uit handen van Jenny Koster en Arian Noordzij hun nieuwe badge en bijbehorend diploma. Zij mogen nu ook wedstrijden leiden vanaf 12 jaar. Volgend seizoen vindt er weer een cursus plaats!

12 juni 2017 23 nieuwe clubscheidsrechters jiu-jitsu duo-systems
Zondag 12 juni werd er in Alkmaar een clubscheidsrechterscursus georganiseerd voor maar liefst 23 cursisten. Onder leiding van Bert Bras zijn alle kandidaten geslaagd: Mark Beentjes, Ingeborg en Liv Beezemer, Frank Beukers, Marinus Hamelink, Joost van der Heiden, Nathalie Metselaar, Etienne Monas, Ciske Niemeijer, Nienke Pronk, Noah Rolvink, Johan Selders, Fenno Uijldert, Rob Verboom, Marilyn Vlaar, David Vrasdonk, Job Weel, Sophie Wilbrink, Richard de Wit, Dillan Boesveld, Yvonne de Jong-van den Brandt en Stefan Vlieg.

21 mei 2017 Negen geslaagde clubscheidsrechters jiu-jitsu fighting
Zondag 21 mei werd er in Schagen een cursus tot clubscheidsrechter gegeven. 'S ochtends was er intensief theorieles. Cursusleider Bert Bras – met assistentie van scheidsrechters Leo Visser, Addie van Eeuwen en Lucas Bras – behandelde grondig het wedstrijdreglement. In de middag konden de cursisten vier uur praktijkervaring opdoen. Sidney Boom, Amber Boutkan, Mike Mulder, Dillan Boesveld, Manon Visser, Rianne Toorenburg, Esther Kruidenier, Yvonne de Jong en Yasmina Hooijmans ontvingen hun scheidsrechterspolo en bijbehorend certificaat uit handen van Bert Bras.

20 mei 2017 Vijf nieuwe jeugdscheidsrechters judo
Zaterdag 20 mei hebben vijf cursisten die een opleiding tot jeugdscheidsrechter volgden deze met goed gevolg afgerond. De opleiding bestond uit twee theoriedagen gevolgd door twee stagedagen. Op het Omring judotoernooi werden de kandidaten een laatste keer bekeken en ontvingen zij na afloop de scheidsrechtersbadge en JBN stropdas uit handen van cursusleider Arian Noordzij. Lars de Haan, Koen Spruit, Stefan Smit, Bjorn de Haan en Arno Groen mogen zich nu bij het judoscheidsrechterskorps voegen.

02 mei 2017 Tycho van der Werff koninklijk onderscheiden
Afgelopen Koningsdag is Tycho van der Werff koninklijk onderscheiden als ridder in de orde van Oranje Nassau. Tycho ontving deze onderscheiding omdat hij al lange tijd actief is als vrijwilliger voor de JBN en ook voor district Noord-Holland. Hij heeft zich met name ingezet voor judoka's met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zo organiseerde hij workhops voor judoleraren en heeft hij de Special Needs Judo Foundation opgericht. Tevens heeft hij een classificatiesysteem ontworpen voor het aangepast judo zodat er eerlijker gestreden wordt. Dit systeem wordt inmiddels wereldwijd toegepast.

08 april 2017 14 medailles op NK -18 & Bert Dollé geslaagd voor niveau 4
Op 8 april vonden de Nederlandse Kampioenschappen -18 plaats in Leek. Er werden 14 medailles behaald door onze judoka's. Goud was er voor Emiel Jaring, Owen van Braam en Patrick Groot. Zilver werd behaald door Emilio Otte, Owen Dorlandt en Loek v/d Veld. Het brons was er voor Dion Blanck, Naut van Dam, Ryan Sijm, Nicky Garms, Daan v/d Heuvel, Joshlyn Supusepa, Blanca Uijtendaal en Yvette de Vos. Naast de prestaties van deze judoka's slaagde scheidsrechter Bert Dollé voor de nationale licentie (niveau 4) en mag voortaan de felbegeerde oranje scheidsrechtersbadge dragen

03 april 2017 Examens scheidsrechterslicenties aangepast judo
Tijdens het weekend van 1 en 2 april werd er in Beverwijk zowel een Europees als een nationaal judotoernooi gehouden voor mensen met een beperking, beter bekend als aangepast judo (AJ). Op deze toernooien deden een aantal scheidsrechters examen voor een hoger niveau binnen het aangepast judo. Op 1 april slaagden Ed van den Berg en Dennis Teunissen voor niveau 4, de nationale licentie. Op 2 april slaagde Arian Noordzij voor niveau 3A en slaagden Guido Wiegman en Johan Zoon voor niveau 3B. Meer weten over arbitrage binnen het aangepast judo? Klik dan hier.

14 maart 2017 Podiumplaatsen op NK kata in Beverwijk
Zaterdag 12 maart was district Noord-Holland gastheer van de Nederlandse katakampioenschappen. Verschillende Noord-Hollandse koppels hadden zich via de voorrondes geplaatst voor dit NK. In het katame-no-kata werden Tycho van der Werff en David Lefevere derde. In het ju-no-kata waren er twee podiumplekken voor Noord-Holland: Ruud van Zwieten en Koen Vermeule behaalden zilver. Brons was er voor Helen Homburg en Roeland Scholsberg. Tot slot behaalden Arian Noordzij en Jenny Koster medailles in twee kata: zilver in kime-no-kata en brons in het Kodokan goshin-jutsu.

11 maart 2017 12 medailles op Bondskampioenschappen tot 15 jaar
Zaterdag 11 maart vonden de Bondskampioenschappen tot 15 jaar plaats in Tilburg. Elke beste vier van ieder district plaatsten zich voor dit kampioenschap. De Noord-Hollandse judoka's hebben 12 medailles behaald. Olivier Naert (-34kg), Dion Blanck (-42kg), Blanka Uijtendaal (-48kg) en Giolina Kolff (-57kg) kroonden zich tot Nederlands Kampioen. Het zilver was er voor: Luca Needham (-38kg), Mats Koolmoes (-50kg), Maria Medema (-32kg) en Ezra v.d. Krieke (-48kg). Het brons werd behaald door: Pepijn Beentjes (-34kg), Rik Peters (-60kg), Friso Schotanus (-66kg) en Daan v.d. Heuvel (+66kg).

26 februari 2017 Bijzondere promoties en uitslagen danexamens
Voorafgaand aan de DK -15 zijn er vier bijzondere promoties uitgereikt. Naut van Dam en Isabel Wiebers ontvingen de eerste dan omdat zij in 2016 Nederlands Kampioen werden onder 18 jaar. Melvin Schol werd Nederlands Kampioen in 2012 en en 2015 en ontving daarom zijn tweede dan. Een promotie naar vierde dan was er voor Neal van de Kamer. Hij werd Nederlands kampioen in 2011, 2013 en 2015. Zaterdag 25 februari vonden de danexamens voor 1e t/m 3e dan plaats. 35 kandidaten slaagden voor een dangraad, voor de resultaten klikt u hier.

12 februari 2017 14 medailles op Nederlandse Kampioenschappen -21
Op de Nederlandse Kampioenschappen onder 21 jaar dat op 11 februari plaatsvond zijn 14 medailles binnengehaald door de Noord-Hollandse judoka's; een goede prestatie! Yannick van der Kolk (-66kg) en Sebastiaan van Honschoten (-73kg) zijn Nederlands kampioen geworden. Door de volgende judoka's werd zilver behaald: Twan van der Werff (-66kg), Joris Hoedeman (-81kg), Kevin Snijders ( -73kg) en Pleuni Cornellise (-57kg). Het brons was er voor: Emiel Jaring (-55kg), Steven Kielman (-66kg), Tim Kuijpers (-90kg), Matthijs Snijders (+100kg), Isabel Wiebers (-48kg), Jorien Visser (-57kg), Jessica Gorissen (-63kg) en Yvette de Vos (-78kg). Namens district Noord-Holland van harte gefeliciteerd!

12 november 2016 Uitreiking erepromotie Fred Schouten
Op 27 november werd tijdens de Den Helderse kampioenschappen een erepromotie naar derde dan uitgereikt aan Fred Schouten. Fred ontving de derde dan uit handen van Bert Dollé en Boy Prevos namens het districtsbestuur en Warner Salomons namens de DGCJ voor zijn jarenlange verdiensten voor de judosport. Ook promoveerden een aantal judoka's naar een hogere dangraad tijdens de hogere danexamens van 20 november in Wijk bij Duurstede. Voor de vierde dan slaagden Martijn de Boer, Cees Hoebeke en Koen Vermeule. Voor de vijfde dan slaagde Roeland Scholsberg.

02 oktober 2016 Meerdere kampioenen op NK Senioren
Op 1 en 2 oktober vonden de NK senioren plaats in Almere. De Noord-Hollandse judoka's hebben goed kunnen presteren op dit nationale toernooi. Kampioen van Nederland werden: Tornike Tsjakadoea, Roy Schipper, Sam van 't Westende, Kim Akker, Michael Korrel en Karen Stevenson. Zilver was er voor: Twan van der Werff, Kevin Bakker en Dax Biesbrouck. Tot slot werd er nog brons behaald door: Yannick van der Kolk, Michelle ten Boske, Jorien Visser, Melvin Schol, Tobias Mol en Lisa Tempelaars. Naast deze judoka's hebben de Noord-Hollandse scheidsrechters Jenny Koster en Jans de Bruin ook goed kunnen presteren op dit toernooi.

02 oktober 2016 Jenny Koster benoemd tot bondsridder
Voorafgaand aan de lotto NK judo in Topsportcentrum Almere is internationaal scheidsrechter Jenny Koster benoemd tot bondsridder met een gouden ereteken. De onderscheiding werd uitgereikt door Hendrik Koppe, namens de JBN. Jenny is sinds 2008 internationaal scheidsrechter en zet zich al jaren in als voorzitter van de District Scheidsrechters Commisssie voor het district Noord-Holland. Tevens zet Jenny zich al jaren in voor het G-judo, als nationaal G-judo scheidsrechter, maar ook als voorzitter van de nationale G-judo scheidsrechterscommissie.