Judo Bond Nederland

District Noord-Holland

In memoriam: Sandra Kistemaker

Vanmorgen, vrijdag 13 oktober, kregen wij het droeve bericht dat Sandra Kistemaker op 57- jarige leeftijd is overleden. Sandra heeft een lange strijd gevoerd, aan dit gevecht is nu een einde gekomen.

De vrienden die haar de laatste weken bezochten zagen daar vooral een strijdlustige blijmoedige vrouw, die altijd veel belangstelling had voor alles wat zich op en rond de judomat afspeelde.

Met veel plezier denk ik terug aan haar 2e danexamen van 7 januari 2017. Met medewerking van de gradencommissie het districtsbestuur heeft Sandra een vervroegd examen kunnen doen. Sandra deed een prachtig examen met twee kata, het Ju no Kata met Angelo en het Katame no Kata met Donna. Dit examen, waarbij haar familie en judovrienden aanwezig waren, was een van de laatste keren dat we Sandra op de mat hebben gezien.

Sandra was voor mij een “Echte Judoka”! Het voorbeeld van een judoka die het judo begreep en toepaste. Zij toonde met haar judokata haar bezieling in het judo.

Haar beste judoprestatie was het uitkomen voor de JBN bij het EK Kata in 2016 in Olbia. Samen met haar judopartner Donna Hendriks deed zij mee aan de Katame no Kata wedstrijden. Sandra was 5 jaar secretaris voor de DGCJ-NH en 4 jaar secretaris voor de DKCJ-NH.

Haar afscheid vindt plaats op donderdag 19 oktober om 16.30 uur in de aula van Crematorium Westerveld, Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis.

Haar judomaatjes zullen haar nooit vergeten.

Joop Pauel