Jans de Bruin slaagt voor wereldlicentie

In het weekend van 11 en 12 juni deed Jans de Bruin tijdens de European Open in Madrid examen voor de IJF-A licentie. Door zowel een goed theoretisch als praktisch examen af te leggen, heeft Jans de hoogst haalbare scheidsrechterslicentie behaald. Jans kan nu binnen én buiten Europa worden ingezet bij IJF-evenementen zoals Grand Slams en Grand Prix’s. Jans schaart zich hiermee onder een selecte groep van topscheidsrechters van wereldniveau.

Jans is sinds 1989 arbiter en promoveerde in 2010 naar nationaal scheidsrechter. In 2018 slaagde hij voor de IJF-B licentie (continental, Europees niveau) en nu slechts 4 jaar later voor de IJF-A licentie (international referee, wereldniveau).

Namens district Noord-Holland feliciteren we Jans met deze prachtige prestatie en wensen we hem veel succes met arbitreren.

Meer nieuwsberichten

Xanne van Lijf 3e op WK -18

Xanne van Lijf (TopJudo Amsterdam) heeft zaterdagavond laat het brons veroverd bij de wereldkampioenschappen -18 jaar. In Lima, Peru won ze voor de tweede keer in haar carrière brons bij een WK voor cadetten. 

In Memoriam: Henk Harm

Afgelopen week ontving de JBN het bericht dat Henk Harm op 15 augustus op 74-jarige leeftijd is overleden. Henk Harm was jarenlang actief als docent op het CIOS in Overveen en examineerde vele jaren in het district bij de danexamens. Harm was in het bezit van de 6e dan judo en 5e dan jiujitsu en doceerde onder andere deze disciplines jarenlang in zijn eigen sportschool: Nauwelaerts d’Agé in Overveen.