NK Jeugdteams

Vandaag vonden in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor jeugdjudoka’s onder de 12 en 15 jaar. De verschillende teams uit Noord-Holland behaalden meerdere podiumplaatsen. Zo kroonde het team van Kenamju bij de meisjes -12 en de jongens -15 jaar zich tot Nederlands Kampioen. Topjudo Amsterdam wist de hoogste titel te pakken met het team jongens -12 en Kenamju plaatste zich in deze klasse als tweede. Bij de meisjes -15 wist Kenamju nogmaals een ereplek te bemachtigen; ditmaal het zilver.

Winnaar meisjes -12 jaar
1. Kenamju meisjes
2. JC Hercules
3. Theo Meijer Sport/Rene Sports Duurstede
3.  Mahorokan

Winnaar jongens -12 jaar
1.  Topjudo Amsterdam
2. Kenamju Jongens 1
3. Team Coolen
3. Joey & Huigenbos

Winnaar meisjes -15 jaar
1. Stichting Top Judo Nijmegen
2. Stichting Top Judo Kenamju / Randers Budosporten
3. JC Hercules
3. Theo Meijer Sport/Rene Sports Duurstede

Winnaar jongens -15 jaar
1. Stichting Top Judo Kenamju 
2. BUSHi Arnhem
3. Topjudo Amsterdam
3. Origin Judo Academy & Bollenstreek

Meer nieuwsberichten

Drie nationale arbiters

Op het NK Jeugdteams streden niet alleen de teams voor een ereplek, ook meerdere scheidsrechters deden hier examen voor de nationale scheidsrechterslicentie. Niek Zijlstra, Steven Kroon en Frank Verharen wisten alledrie succesvol het examen af te leggen en kwamen zo in het bezit van de felbegeerde oranje badge en kunnen hierdoor uitgenodigd worden voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Uitslagen danexamens

Zaterdag 25 juni vonden de danexamens voor 1e t/m 3e dan plaats in Beverwijk. Er slaagden 14 judoka’s voor 1e dan, 2 voor 2e dan en 1 judoka voor 3e dan. Voorafgaand de danexamens werd Ben Rietdijk in het zonnetje gezet door de DGCJ vanwege het behalen van zijn 5e dan afgelopen week.