5 Medailles op WK veteranen

De Nederlandse ploeg heeft op de WK veteranen in Polen maar liefst vijf medailles behaald. Hendrik Koppe (Kodokan), Jos Wennekers (Gietelink) en Linda Klaver (Randers Budosporten) behaalden het goud, brons was er voor Jeroen Letterie (Gietelink) en Nicoline Alberts (Kenamju). De Noord-Hollandse judoka’s hebben zich dus goed op de kaart kunnen zetten!

Hendrik Koppe (M7/+100 kg) wist op de eerste dag van het toernooi zijn elfde wereldtitel te pakken. Ook Jos Wennekers (M9/-81 kg) pakte direct op de eerste dag een gouden medaille. Voor hem is dit alweer zijn derde wereldtitel.

Linda Klaver (F2/-78 kg) wist eerder al eens een zilveren en bronzen medaille te halen op dit mondiale toernooi, maar dit jaar won ze voor het eerst goud en mag ze zich dus wereldkampioen noemen.

Jeroen Letterie (M5/-90 kg) en Nicoline Alberts (F1/-70 kg) wisten allebei het brons veilig te stellen.

Meer nieuwsberichten

Uitslagen DK Kata

Afgelopen zondag vond het districtskampioenschap kata plaats in Alkmaar. Zo’n 30 koppels waren aanwezig om in verschillende kata zoals het nage no kata en katame no kata eremetaal te behalen. Er was zowel een klasse voor kyu graden als voor dangraden.

Geslaagde arbiter

Afgelopen week vond het Open Waterlandtoernooi in Purmerend plaats. Voor vele scheidsrechters is dit doorgaans de afsluiter van het jaar, maar voor één van ons was dit toernooi het begin van zijn carrière. Op dit evenement arbitreerde Kimi Ottens namelijk zijn laatste meeloopmoment.