5 Medailles op WK veteranen

De Nederlandse ploeg heeft op de WK veteranen in Polen maar liefst vijf medailles behaald. Hendrik Koppe (Kodokan), Jos Wennekers (Gietelink) en Linda Klaver (Randers Budosporten) behaalden het goud, brons was er voor Jeroen Letterie (Gietelink) en Nicoline Alberts (Kenamju). De Noord-Hollandse judoka’s hebben zich dus goed op de kaart kunnen zetten!

Hendrik Koppe (M7/+100 kg) wist op de eerste dag van het toernooi zijn elfde wereldtitel te pakken. Ook Jos Wennekers (M9/-81 kg) pakte direct op de eerste dag een gouden medaille. Voor hem is dit alweer zijn derde wereldtitel.

Linda Klaver (F2/-78 kg) wist eerder al eens een zilveren en bronzen medaille te halen op dit mondiale toernooi, maar dit jaar won ze voor het eerst goud en mag ze zich dus wereldkampioen noemen.

Jeroen Letterie (M5/-90 kg) en Nicoline Alberts (F1/-70 kg) wisten allebei het brons veilig te stellen.

Meer nieuwsberichten

In memoriam: Tjeerd Tuinstra

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Tjeerd Tuinstra op 8 mei is overleden na een kort ziektebed. Tjeerd heeft als vrijwilliger veel betekend voor het district Noord-Holland. Zo was hij tientallen jaren actief als scheidsrechter in het regulier en aangepast judo en was hij actief als competitieleider van de WFJJC en als afdelingsleider van de ontwikkelingstoernooien en voorrondes in Anna Paulowna.

Geslaagde arbiters

In het weekend van 13 en 14 april deed Marieke Hessels examen voor haar 3B licentie in het aangepast judo. Tijdens een van de grootste evenementen voor het aangepast judo behaalde Marieke Hessels deze licentie die nodig is voor het mogen arbitreren binnen het aangepast judo. Op zondag 23 april deed Tim Pruys op het Berlicum Open examen voor de 3A licentie en slaagde hiervoor. Tim kan met de 3A licentie nu ook ingezet worden op alle districtskampioenschappen.