5 Medailles op WK veteranen

De Nederlandse ploeg heeft op de WK veteranen in Polen maar liefst vijf medailles behaald. Hendrik Koppe (Kodokan), Jos Wennekers (Gietelink) en Linda Klaver (Randers Budosporten) behaalden het goud, brons was er voor Jeroen Letterie (Gietelink) en Nicoline Alberts (Kenamju). De Noord-Hollandse judoka’s hebben zich dus goed op de kaart kunnen zetten!

Hendrik Koppe (M7/+100 kg) wist op de eerste dag van het toernooi zijn elfde wereldtitel te pakken. Ook Jos Wennekers (M9/-81 kg) pakte direct op de eerste dag een gouden medaille. Voor hem is dit alweer zijn derde wereldtitel.

Linda Klaver (F2/-78 kg) wist eerder al eens een zilveren en bronzen medaille te halen op dit mondiale toernooi, maar dit jaar won ze voor het eerst goud en mag ze zich dus wereldkampioen noemen.

Jeroen Letterie (M5/-90 kg) en Nicoline Alberts (F1/-70 kg) wisten allebei het brons veilig te stellen.

Meer nieuwsberichten

Uitslagen DK pupillen B

Op zondag 26 november vonden de districtskampioenschappen plaats voor de B pupillen. Uit drie verschillende afdelingen van Noord-Holland hadden een week eerder de beste 5 of 6 judoka’s zich geplaatst voor dit DK in Beverwijk om met elkaar de strijd aan te gaan voor de districtstitel.

Geslaagen danexamens

Zaterdag 25 november vonden de danexamens plaats voor 1e t/m 3e dan in de Sporthal van Beverwijk. Een volle avond met maar liefst 25 kandidaten die verdeeld over 5 matten examen deden. Van de 25 kandidaten slaagden er deze avond 18 voor een nieuwe dangraad.