5 Medailles op WK veteranen

De Nederlandse ploeg heeft op de WK veteranen in Polen maar liefst vijf medailles behaald. Hendrik Koppe (Kodokan), Jos Wennekers (Gietelink) en Linda Klaver (Randers Budosporten) behaalden het goud, brons was er voor Jeroen Letterie (Gietelink) en Nicoline Alberts (Kenamju). De Noord-Hollandse judoka’s hebben zich dus goed op de kaart kunnen zetten!

Hendrik Koppe (M7/+100 kg) wist op de eerste dag van het toernooi zijn elfde wereldtitel te pakken. Ook Jos Wennekers (M9/-81 kg) pakte direct op de eerste dag een gouden medaille. Voor hem is dit alweer zijn derde wereldtitel.

Linda Klaver (F2/-78 kg) wist eerder al eens een zilveren en bronzen medaille te halen op dit mondiale toernooi, maar dit jaar won ze voor het eerst goud en mag ze zich dus wereldkampioen noemen.

Jeroen Letterie (M5/-90 kg) en Nicoline Alberts (F1/-70 kg) wisten allebei het brons veilig te stellen.

Meer nieuwsberichten

Uitslagen DK teams -12 en -15

Op zondag 21 mei vonden de districtskampioenschappen plaats in Beverwijk. Verschillende teams uit Noord-Holland streden tegen elkaar om de districtstitel en plaatsing voor de nationale finale in Nijmegen waar het tegen andere teams uit Nederland opgenomen kan worden.

Geslaagden danexamens

Zaterdag 20 mei vonden de danexamens plaats in de sporthal van Beverwijk. Op 5 matten deden 24 judoka’s examen voor de 1e, 2e of 3e dan. 17 judoka’s slaagden en ontvingen aan het einde van het examen hun diploma en hun nieuwe zwarte band.