In memoriam: Henny Pleizier

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Henny Pleizier op 10 augustus plotseling is overleden. Pleizier was oud wedstrijdjudoka en trainer en startte in 1980 met het geven van judolessen in Amsterdam.

Hij richte in 1989 zijn eigen sportcentrum op in Amsterdam Zuidoost, dat inmiddels een bekend begrip is. Bij Sportcentrum Pleizier ontdekten vele judoka’s uit Amsterdam en omstreken het judo. De laatste jaren runde Pleizier het sportcentrum samen met zijn zoon Kaisan.

Pleizier mocht slechts 65 jaar worden. We wensen familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe met dit verlies.

Meer nieuwsberichten

Uitslagen DK Kata

Afgelopen zondag vond het districtskampioenschap kata plaats in Alkmaar. Zo’n 30 koppels waren aanwezig om in verschillende kata zoals het nage no kata en katame no kata eremetaal te behalen. Er was zowel een klasse voor kyu graden als voor dangraden.

Geslaagde arbiter

Afgelopen week vond het Open Waterlandtoernooi in Purmerend plaats. Voor vele scheidsrechters is dit doorgaans de afsluiter van het jaar, maar voor één van ons was dit toernooi het begin van zijn carrière. Op dit evenement arbitreerde Kimi Ottens namelijk zijn laatste meeloopmoment.