6e dan voor Klaas Slot

Op zaterdag 9 december 2023 heeft de JBN de 6e dan jiujitsu uitgereikt aan de heer Klaas Slot. Dit was een erepromotie, wat bij het jiujitsu betekent dat dit een toekenning is op basis van het hele oeuvre van Klaas Slot. Voor de aanvraag was zeer brede steun.

Bij de uitreiking benadrukte de voorzitter van de NGCJJ (de heer Hugo M. Nijhof) de enorme inzet van Klaas voor het jiujitsu en het feit dat iedereen die hem kent enthousiast en spontaan begint te vertellen over de bijdrage die Klaas heeft gehad tot de ontwikkeling van het jiujitsu, individueel, in het district en op landelijk niveau.

De rood/witte band van Klaas werd hem omgeknoopt door Wim van Vorstenbos (9e dan jiujitsu).

Meer nieuwsberichten

Drie nationale arbiters

Op het NK Jeugdteams streden niet alleen de teams voor een ereplek, ook meerdere scheidsrechters deden hier examen voor de nationale scheidsrechterslicentie. Niek Zijlstra, Steven Kroon en Frank Verharen wisten alledrie succesvol het examen af te leggen en kwamen zo in het bezit van de felbegeerde oranje badge en kunnen hierdoor uitgenodigd worden voor de Nederlandse Kampioenschappen.

NK Jeugdteams

Vandaag vonden in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor jeugdjudoka’s onder de 12 en 15 jaar. De verschillende teams uit Noord-Holland behaalden meerdere podiumplaatsen. Zo kroonde het team van Kenamju bij de meisjes -12 en de jongens -15 jaar zich tot Nederlands Kampioen.