8e dan voor Cor van der Geest

Tijdens het wereldkampioenschap in Oezbekistan werd er een speciaal moment gecreëerd voor Cor van der Geest. Uit handen van de president van de IJF, Marius Vizer, ontving Van der Geest een erepromotie naar de 8e dan judo. Van der Geest is de grondlegger van de inmiddels zeer bekende judoclub Kenamju uit Haarlem. 

Van der Geest leidde in zijn tijd als coach vele judoka’s naar medailles op de olympische spelen, wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. Drie judoka’s werden onder zijn leiding wereldkampioen: Ruben Houkes, Guillaume Elmont en zijn eigen zoon Denis van der Geest.

Van der Geest werkte jarenlang als coach voor de Judo Bond Nederland  en tevens als technisch directeur. Sinds 2012 heeft Van der Geest zijn werkzaamheden voor de JBN neergelegd, maar we zien hem nog geregeld terug op toernooien in Noord-Holland waar inmiddels zijn kleinzoons ook fanatiek aan het judoën zijn. De 8e dan is een prachtige waardering voor hetgeen Van der Geest in al die jaren heeft betekend voor het judo.

Meer nieuwsberichten

Drie nationale arbiters

Op het NK Jeugdteams streden niet alleen de teams voor een ereplek, ook meerdere scheidsrechters deden hier examen voor de nationale scheidsrechterslicentie. Niek Zijlstra, Steven Kroon en Frank Verharen wisten alledrie succesvol het examen af te leggen en kwamen zo in het bezit van de felbegeerde oranje badge en kunnen hierdoor uitgenodigd worden voor de Nederlandse Kampioenschappen.

NK Jeugdteams

Vandaag vonden in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor jeugdjudoka’s onder de 12 en 15 jaar. De verschillende teams uit Noord-Holland behaalden meerdere podiumplaatsen. Zo kroonde het team van Kenamju bij de meisjes -12 en de jongens -15 jaar zich tot Nederlands Kampioen.