8e dan voor Cor van der Geest

Tijdens het wereldkampioenschap in Oezbekistan werd er een speciaal moment gecreëerd voor Cor van der Geest. Uit handen van de president van de IJF, Marius Vizer, ontving Van der Geest een erepromotie naar de 8e dan judo. Van der Geest is de grondlegger van de inmiddels zeer bekende judoclub Kenamju uit Haarlem. 

Van der Geest leidde in zijn tijd als coach vele judoka’s naar medailles op de olympische spelen, wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. Drie judoka’s werden onder zijn leiding wereldkampioen: Ruben Houkes, Guillaume Elmont en zijn eigen zoon Denis van der Geest.

Van der Geest werkte jarenlang als coach voor de Judo Bond Nederland  en tevens als technisch directeur. Sinds 2012 heeft Van der Geest zijn werkzaamheden voor de JBN neergelegd, maar we zien hem nog geregeld terug op toernooien in Noord-Holland waar inmiddels zijn kleinzoons ook fanatiek aan het judoën zijn. De 8e dan is een prachtige waardering voor hetgeen Van der Geest in al die jaren heeft betekend voor het judo.

Meer nieuwsberichten

5e dan voor Patrick van Kalken

Vandaag vierde Patrick van Kalken niet alleen zijn 48ste verjaardag, maar werd hij ook verrast door de aanwezigheid van de oude en nieuwe districtsvoorzitter van Noord-Holland die overgingen tot de uitreiking van een bijzondere promotie naar de 5e dan judo. Patrick ontving deze promotie vanwege het behalen van het goud op het Europees Kampioenschap in 2000 in Polen.

Uitslagen DK -15

Op zondag 24 september vonden de districtskampioenschappen voor judoka’s onder de 15 jaar plaats. Het bemachtigen van een podiumplek op dit DK geeft toegang tot de Nederlandse Kampioenschappen -15 die plaatsvinden in Hoogeveen. Op het NK kunnen de Noord-Hollandse judoka’s zich meten met de sterkste judoka’s van Nederland en een gooi doen naar de nationale titel.