8e dan voor Cor van der Geest

Tijdens het wereldkampioenschap in Oezbekistan werd er een speciaal moment gecreëerd voor Cor van der Geest. Uit handen van de president van de IJF, Marius Vizer, ontving Van der Geest een erepromotie naar de 8e dan judo. Van der Geest is de grondlegger van de inmiddels zeer bekende judoclub Kenamju uit Haarlem. 

Van der Geest leidde in zijn tijd als coach vele judoka’s naar medailles op de olympische spelen, wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. Drie judoka’s werden onder zijn leiding wereldkampioen: Ruben Houkes, Guillaume Elmont en zijn eigen zoon Denis van der Geest.

Van der Geest werkte jarenlang als coach voor de Judo Bond Nederland  en tevens als technisch directeur. Sinds 2012 heeft Van der Geest zijn werkzaamheden voor de JBN neergelegd, maar we zien hem nog geregeld terug op toernooien in Noord-Holland waar inmiddels zijn kleinzoons ook fanatiek aan het judoën zijn. De 8e dan is een prachtige waardering voor hetgeen Van der Geest in al die jaren heeft betekend voor het judo.

Meer nieuwsberichten

DK pupillen B en teams A

Afgelopen zondag vond het districtskampioenschap plaats voor de B pupillen die zich een week eerder hadden geplaatst via de afdelingskampioenschappen. Vandaag streden de beste judoka’s uit iedere afdeling tegen elkaar om het eremetaal te machtigen. ’s Middags was het de beurt aan de pupillen A die in teamverband tegen elkaar moesten strijden voor het podium.

24 medailles op NK -15

Op het Nederlandse Kampioenschap voor judoka’s onder de 15 jaar, hebben de Noord-Hollandse judoka’s zich van hun beste kant laten zien! In Hoogeveen werden maar liefst 24(!) medailles behaald. 7 judoka’s uit Noord-Holland kroonden zich tot Nederlands Kampioen.