8e dan voor Cor van der Geest

Tijdens het wereldkampioenschap in Oezbekistan werd er een speciaal moment gecreëerd voor Cor van der Geest. Uit handen van de president van de IJF, Marius Vizer, ontving Van der Geest een erepromotie naar de 8e dan judo. Van der Geest is de grondlegger van de inmiddels zeer bekende judoclub Kenamju uit Haarlem. 

Van der Geest leidde in zijn tijd als coach vele judoka’s naar medailles op de olympische spelen, wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. Drie judoka’s werden onder zijn leiding wereldkampioen: Ruben Houkes, Guillaume Elmont en zijn eigen zoon Denis van der Geest.

Van der Geest werkte jarenlang als coach voor de Judo Bond Nederland  en tevens als technisch directeur. Sinds 2012 heeft Van der Geest zijn werkzaamheden voor de JBN neergelegd, maar we zien hem nog geregeld terug op toernooien in Noord-Holland waar inmiddels zijn kleinzoons ook fanatiek aan het judoën zijn. De 8e dan is een prachtige waardering voor hetgeen Van der Geest in al die jaren heeft betekend voor het judo.

Meer nieuwsberichten

Promoties & danexamens

Voorafgaand de danexamens ontvingen Bram Nederbragt, Noor Noufal en Celine Kleijmeer uit handen van Pieter de Groot en Ruud van Zwieten een bijzondere promotie naar de 1e dan i.v.m. het behalen van het goud op het NK -18 in februari. Vervolgens startten de danexamens waarbij 13 kandidaten slaagden.

DK pupillen A en teams B

In Beverwijk vonden de districtskampioenschappen plaats voor pupillen A. Deze judoka’s hadden zich een week eerder geplaatst via de afdelingskampioenschappen en mochten vandaag strijden om de titel van districtskampioen van Noord-Holland. In de middag vonden de districtskampioenschappen voor de B pupillen plaats.