8e dan voor Cor van der Geest

Tijdens het wereldkampioenschap in Oezbekistan werd er een speciaal moment gecreëerd voor Cor van der Geest. Uit handen van de president van de IJF, Marius Vizer, ontving Van der Geest een erepromotie naar de 8e dan judo. Van der Geest is de grondlegger van de inmiddels zeer bekende judoclub Kenamju uit Haarlem. 

Van der Geest leidde in zijn tijd als coach vele judoka’s naar medailles op de olympische spelen, wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. Drie judoka’s werden onder zijn leiding wereldkampioen: Ruben Houkes, Guillaume Elmont en zijn eigen zoon Denis van der Geest.

Van der Geest werkte jarenlang als coach voor de Judo Bond Nederland  en tevens als technisch directeur. Sinds 2012 heeft Van der Geest zijn werkzaamheden voor de JBN neergelegd, maar we zien hem nog geregeld terug op toernooien in Noord-Holland waar inmiddels zijn kleinzoons ook fanatiek aan het judoën zijn. De 8e dan is een prachtige waardering voor hetgeen Van der Geest in al die jaren heeft betekend voor het judo.

Meer nieuwsberichten

12 Medailles op NK -18

Op het Nederlands Kampioenschap voor judoka’s onder de 18 jaar dat werd gehouden in Den Haag behaalden 12 Noord-Hollandse judoka’s een medaille. Maar liefst 5 judoka’s kroonden zich tot Nederlands Kampioen. Er werd eenmaal zilver behaald en 7 keer brons. Een succesvol NK voor de Noord-Hollandse judoka’s!

Twee geslaagden jiujitsu

Tijdens de danexamens jiujitsu die eind januari plaatsvonden in de Sporthal van Beverwijk slaagden Tyrel Meije en Sven van Ommeren voor hun 1e dan jiujitsu. Na een technisch examen dat beoordeeld werd door diverse examinatoren kregen zij te horen dat zij geslaagd waren.