Bijzondere promoties

Voorafgaand het DK pupillen A werden Indy Pannegieter, Kaya Pannegieter, Morris Zwiers, Rover Keasberry en Mateo van den Berg naar voren gehaald door Pieter de Groot (DB) en Roeland Scholsberg (DGCJ) vanwege hun nationale titel op het NK -18 en voor Mateo op het NK -21.

Vier judoka’s kwamen nu in aanmerking voor een bijzondere promotie naar de 1e dan judo en ontvingen deze met bijbehorend diploma en zwarte band. Voor Indy moet de promotie nog even wachten vanwege haar leeftijd: zij ontvangt deze na 1 januari 2025.

Kaya sloot de uitreiking af door de jeugdjudoka’s toe te spreken dat zij vroeger ook op hun plek zat en keek naar de promoties van Nederlands Kampioenen. Nu is zij dat zelf en moedigde zij de jeugdjudoka’s aan vooral door te gaan en wellicht zoals zij ook een keer Nederlands Kampioen te worden.

Meer nieuwsberichten

Drie nationale arbiters

Op het NK Jeugdteams streden niet alleen de teams voor een ereplek, ook meerdere scheidsrechters deden hier examen voor de nationale scheidsrechterslicentie. Niek Zijlstra, Steven Kroon en Frank Verharen wisten alledrie succesvol het examen af te leggen en kwamen zo in het bezit van de felbegeerde oranje badge en kunnen hierdoor uitgenodigd worden voor de Nederlandse Kampioenschappen.

NK Jeugdteams

Vandaag vonden in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor jeugdjudoka’s onder de 12 en 15 jaar. De verschillende teams uit Noord-Holland behaalden meerdere podiumplaatsen. Zo kroonde het team van Kenamju bij de meisjes -12 en de jongens -15 jaar zich tot Nederlands Kampioen.