Eerste 3B scheidsrechter nieuwe online methode

Afgelopen weekend vond in Beverwijk de jaarlijkse applicatiecursus plaats voor judoscheidsrechters en coaches. Deze bijeenkomst stond niet alleen in het teken van het bespreken van de recente wijzigingen in de bestaande reglementen, maar ook het vieren van een buitengewone prestatie van een van onze collega-scheidsrechters. Tijdens deze cursus hadden we de eer om Tessa van der Kolk naar voren te roepen en haar te feliciteren met het behalen van haar 3B licentie. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat Tessa de primeur heeft als de allereerste jeugdscheidsrechter die haar 3B licentie heeft verdiend via de nieuwe online methode. Dit is een mijlpaal waar we buitengewoon trots op zijn. Als gevolg van deze prestatie kan Tessa nu alle wedstrijden binnen het district leiden, zij het nog zonder nationaal niveau.

Om het seizoen op de juiste wijze te beginnen, werd Tessa afgelopen weekend geëerd met haar felbegeerde districtsbadge, uitgereikt door de District Scheidsrechter Commissie Judo, vertegenwoordigd door Johannes Agaart. Wij willen Tessa van harte feliciteren met haar welverdiende nieuwe licentie en haar veel wijsheid en succes toewensen terwijl ze op de judomat staat als 3B scheidsrechter. We hebben er het volste vertrouwen in dat ze een uitstekende bijdrage zal blijven leveren aan de Noord-Hollandse judogemeenschap.

Meer nieuwsberichten

5e dan voor Patrick van Kalken

Vandaag vierde Patrick van Kalken niet alleen zijn 48ste verjaardag, maar werd hij ook verrast door de aanwezigheid van de oude en nieuwe districtsvoorzitter van Noord-Holland die overgingen tot de uitreiking van een bijzondere promotie naar de 5e dan judo. Patrick ontving deze promotie vanwege het behalen van het goud op het Europees Kampioenschap in 2000 in Polen.

Uitslagen DK -15

Op zondag 24 september vonden de districtskampioenschappen voor judoka’s onder de 15 jaar plaats. Het bemachtigen van een podiumplek op dit DK geeft toegang tot de Nederlandse Kampioenschappen -15 die plaatsvinden in Hoogeveen. Op het NK kunnen de Noord-Hollandse judoka’s zich meten met de sterkste judoka’s van Nederland en een gooi doen naar de nationale titel.