Eerste 3B scheidsrechter nieuwe online methode

Afgelopen weekend vond in Beverwijk de jaarlijkse applicatiecursus plaats voor judoscheidsrechters en coaches. Deze bijeenkomst stond niet alleen in het teken van het bespreken van de recente wijzigingen in de bestaande reglementen, maar ook het vieren van een buitengewone prestatie van een van onze collega-scheidsrechters. Tijdens deze cursus hadden we de eer om Tessa van der Kolk naar voren te roepen en haar te feliciteren met het behalen van haar 3B licentie. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat Tessa de primeur heeft als de allereerste jeugdscheidsrechter die haar 3B licentie heeft verdiend via de nieuwe online methode. Dit is een mijlpaal waar we buitengewoon trots op zijn. Als gevolg van deze prestatie kan Tessa nu alle wedstrijden binnen het district leiden, zij het nog zonder nationaal niveau.

Om het seizoen op de juiste wijze te beginnen, werd Tessa afgelopen weekend geëerd met haar felbegeerde districtsbadge, uitgereikt door de District Scheidsrechter Commissie Judo, vertegenwoordigd door Johannes Agaart. Wij willen Tessa van harte feliciteren met haar welverdiende nieuwe licentie en haar veel wijsheid en succes toewensen terwijl ze op de judomat staat als 3B scheidsrechter. We hebben er het volste vertrouwen in dat ze een uitstekende bijdrage zal blijven leveren aan de Noord-Hollandse judogemeenschap.

Meer nieuwsberichten

Geslaagde arbiters

Afgelopen weekend vond er het afdeling ontwikkelingstoernooi plaats te Amsterdam. Dit is doorgaans een spannend moment voor beginnende judoka’s die op een laagdrempelige wijze bekend raken met het wedstrijdjudo. Afgelopen zondag was het nu ook spannend voor Remco Jansen en Joep Groeneveld.

Geslaagden danexamens

Afgelopen zaterdag werden de danexamens gehouden in Beverwijk. 11 kandidaten slaagden voor de 1e dan en konden aan het einde van het examen de felbegeerde zwarte band omknopen. 3 kandidaten deden examen voor 2e dan en slaagden alledrie voor deze nieuwe dangraad. De laatste examens van dit seizoen vinden plaats in juni.