Geslaagde arbiter

Afgelopen week vond het Open Waterlandtoernooi in Purmerend plaats. Voor vele scheidsrechters is dit doorgaans de afsluiter van het jaar, maar voor één van ons was dit toernooi het begin van zijn carrière. Op dit evenement arbitreerde Kimi Ottens namelijk zijn laatste meeloopmoment. Hoewel hij al eerder was geslaagd via de vernieuwde online cursus, moest hij nog wel twee meeloopmomenten arbitreren. Na afloop van het toernooi waren de begeleiders Michael Kingma en Niek Zijlstra het unaniem over eens dat Kimi zijn twee meeloopmomenten met vlag en wimpel heeft doorstaan en inzetbaar is in Noord-Holland. Hiermee is Kimi niet alleen de jongste arbiter (14 jaar!) van het district, maar ook de eerste die de vernieuwde online cursus met succes heeft voltooid. Wij zijn hier erg trots op en we feliciteren Kimi dan ook hartelijk met zijn prestaties!

Ook scheidsrechter worden? Meld je dan aan via onderstaande link: https://www.jbn-judolink.nl/page/aanmelden_arbiter

Meer nieuwsberichten

5e dan voor Patrick van Kalken

Vandaag vierde Patrick van Kalken niet alleen zijn 48ste verjaardag, maar werd hij ook verrast door de aanwezigheid van de oude en nieuwe districtsvoorzitter van Noord-Holland die overgingen tot de uitreiking van een bijzondere promotie naar de 5e dan judo. Patrick ontving deze promotie vanwege het behalen van het goud op het Europees Kampioenschap in 2000 in Polen.

Uitslagen DK -15

Op zondag 24 september vonden de districtskampioenschappen voor judoka’s onder de 15 jaar plaats. Het bemachtigen van een podiumplek op dit DK geeft toegang tot de Nederlandse Kampioenschappen -15 die plaatsvinden in Hoogeveen. Op het NK kunnen de Noord-Hollandse judoka’s zich meten met de sterkste judoka’s van Nederland en een gooi doen naar de nationale titel.