Geslaagde arbiter

Afgelopen week vond het Open Waterlandtoernooi in Purmerend plaats. Voor vele scheidsrechters is dit doorgaans de afsluiter van het jaar, maar voor één van ons was dit toernooi het begin van zijn carrière. Op dit evenement arbitreerde Kimi Ottens namelijk zijn laatste meeloopmoment. Hoewel hij al eerder was geslaagd via de vernieuwde online cursus, moest hij nog wel twee meeloopmomenten arbitreren. Na afloop van het toernooi waren de begeleiders Michael Kingma en Niek Zijlstra het unaniem over eens dat Kimi zijn twee meeloopmomenten met vlag en wimpel heeft doorstaan en inzetbaar is in Noord-Holland. Hiermee is Kimi niet alleen de jongste arbiter (14 jaar!) van het district, maar ook de eerste die de vernieuwde online cursus met succes heeft voltooid. Wij zijn hier erg trots op en we feliciteren Kimi dan ook hartelijk met zijn prestaties!

Ook scheidsrechter worden? Meld je dan aan via onderstaande link: https://www.jbn-judolink.nl/page/aanmelden_arbiter

Meer nieuwsberichten

Drie nationale arbiters

Op het NK Jeugdteams streden niet alleen de teams voor een ereplek, ook meerdere scheidsrechters deden hier examen voor de nationale scheidsrechterslicentie. Niek Zijlstra, Steven Kroon en Frank Verharen wisten alledrie succesvol het examen af te leggen en kwamen zo in het bezit van de felbegeerde oranje badge en kunnen hierdoor uitgenodigd worden voor de Nederlandse Kampioenschappen.

NK Jeugdteams

Vandaag vonden in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor jeugdjudoka’s onder de 12 en 15 jaar. De verschillende teams uit Noord-Holland behaalden meerdere podiumplaatsen. Zo kroonde het team van Kenamju bij de meisjes -12 en de jongens -15 jaar zich tot Nederlands Kampioen.