Geslaagde arbiters

Afgelopen weekend vond er het afdeling ontwikkelingstoernooi plaats te Amsterdam. Dit is doorgaans een spannend moment voor beginnende judoka’s die op een laagdrempelige wijze bekend raken met het wedstrijdjudo. Afgelopen zondag was het nu ook spannend voor Remco Jansen en Joep Groeneveld. Beiden zelf enthousiaste judoka’s die zich nu ook in een ander facet van het wedstrijdjudo willen bekwamen, namelijk de arbitrage.

Zij waren reeds geslaagd voor de opleiding tot jeugdarbiter, maar moesten nog wel op twee meeloopmomenten arbitreren om inzetbaar te zijn in het district Noord-Holland. Dit onderdeel hebben zij afgelopen weekend in Amsterdam afgerond en met trots kunnen we de Noord-Hollandse toernooien ondersteunen met deze twee nieuwe scheidsrechters. Na afloop kregen zij de hartelijke felicitaties van ons commissielid promoties en opleidingen Johannes Agaart.

Ben je ook judoka en/of judo-ouder en wil je ook scheidsrechter worden? Meld je dan aan via onderstaande link: https://www.jbn-judolink.nl/page/aanmelden_arbiter

Meer nieuwsberichten

Geslaagden danexamens

Afgelopen zaterdag werden de danexamens gehouden in Beverwijk. 11 kandidaten slaagden voor de 1e dan en konden aan het einde van het examen de felbegeerde zwarte band omknopen. 3 kandidaten deden examen voor 2e dan en slaagden alledrie voor deze nieuwe dangraad. De laatste examens van dit seizoen vinden plaats in juni.

DK pupillen A & teams B

Zondag 10 maart vonden in de Sporthal van Beverwijk de districtskampioenschappen plaats voor pupillen A. Een week eerder hadden de beste judoka’s van iedere afdeling uit Noord-Holland zich geplaatst om in Beverwijk tegen elkaar te strijden voor de ultieme titel: kampioen van Noord-Holland. In de middag vonden de wedstrijden voor de teams pupillen B plaats.