Alle nieuwsberichten

12 Medailles op NK -18

Op het Nederlands Kampioenschap voor judoka’s onder de 18 jaar dat werd gehouden in Den Haag behaalden 12 Noord-Hollandse judoka’s een medaille. Maar liefst 5 judoka’s kroonden zich tot Nederlands Kampioen. Er werd eenmaal zilver behaald en 7 keer brons. Een succesvol NK voor de Noord-Hollandse judoka’s!

Lees verder »

Twee geslaagden jiujitsu

Tijdens de danexamens jiujitsu die eind januari plaatsvonden in de Sporthal van Beverwijk slaagden Tyrel Meije en Sven van Ommeren voor hun 1e dan jiujitsu. Na een technisch examen dat beoordeeld werd door diverse examinatoren kregen zij te horen dat zij geslaagd waren.

Lees verder »

Uitslagen DK -18

Afgelopen zondag vond het districtskampioenschap voor judoka’s onder de 18 jaar plaats in Beverwijk. In verschillende gewichtsklassen streden de judoka’s om het eremetaal en om hiermee een ticket te bemachtigen voor het Nederlands Kampioenschap dat plaatsvindt in Den Haag op 17 februari.

Lees verder »

Geslaagden & Jubilarissen

Op zondag 21 januari 2024 heeft de jaarlijkse Technische Dag plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van wat herhaling en updates vanuit de scheidsrechterscommissie. Echter zijn hierbij ook een aantal collega scheidsrechters in het zonnetje gezet vanwege een scheidsrechterspromotie of jubileum

Lees verder »

Uitslagen DK Kata

Op zondag 14 januari vonden de districtskampioenschappen voor het kata plaats in Alkmaar. In 8 verschillende klassen werd er gestreden om de districtstitel. Er werden wedstrijden gedaan in nage no kata, katame no kata, ju no kata, kodokan goshin jutsu en kime no kata.

Lees verder »

6e dan voor Klaas Slot

Op zaterdag 9 december 2023 heeft de JBN de 6e dan jiujitsu uitgereikt aan de heer Klaas Slot. Dit was een erepromotie, wat bij het jiujitsu betekent dat dit een toekenning is op basis van het hele oeuvre van Klaas Slot. Voor de aanvraag was zeer brede steun.

Lees verder »

Uitslagen DK pupillen B

Op zondag 26 november vonden de districtskampioenschappen plaats voor de B pupillen. Uit drie verschillende afdelingen van Noord-Holland hadden een week eerder de beste 5 of 6 judoka’s zich geplaatst voor dit DK in Beverwijk om met elkaar de strijd aan te gaan voor de districtstitel.

Lees verder »

Geslaagen danexamens

Zaterdag 25 november vonden de danexamens plaats voor 1e t/m 3e dan in de Sporthal van Beverwijk. Een volle avond met maar liefst 25 kandidaten die verdeeld over 5 matten examen deden. Van de 25 kandidaten slaagden er deze avond 18 voor een nieuwe dangraad.

Lees verder »

Hogere dangraden

Tijdens de hogere danexamens in Wijk bij Duurstede slaagden Ray Stofberg voor de 4e dan en Peter Puntman en Tycho van der Werff voor hun 5e dan. Naast de examens werd er een erepromotie naar de 8e dan uitgereikt aan Karel Gietelink voor zijn jarenlange verdiensten voor het judo.

Lees verder »

Geslaagde niveau 2 arbiter

Afgelopen zondag, 12 november, heeft collega Michel Munier zijn tweede meeloopmoment gelopen tijdens het Witte/Gele bandentoernooi in Heiloo. Deze heeft hij met goed gevolg afgerond, waarbij een welverdiende promotie tot volwaardig niveau 2 scheidsrechter behoort.

Lees verder »

13 medailles op NK senioren

Op het Nederlandse Kampioenschap voor senioren dat plaatsvond in Almere op 11 en 12 november wisten 13 Noord-Hollandse judoka’s een medaille te bemachtigen. Drie judoka’s kroonden zich tot kampioen van Nederland: Maira Medema, Jason Wong en Jelle van den Berg.

Lees verder »

Vacature wedstrijdsecretaris

Voor de DWOC zijn we per direct op zoek naar een wedstrijdsecretaris die als vrijwilliger de organisatorische taken omtrent judowedstrijden wil uitvoeren. Je bereidt onder andere de districtskampioenschappen voor, verwerkt inschrijvingen en communiceert met deelnemende sportscholen en verenigingen.

Lees verder »