Alle nieuwsberichten

5e dan voor Patrick van Kalken

Vandaag vierde Patrick van Kalken niet alleen zijn 48ste verjaardag, maar werd hij ook verrast door de aanwezigheid van de oude en nieuwe districtsvoorzitter van Noord-Holland die overgingen tot de uitreiking van een bijzondere promotie naar de 5e dan judo. Patrick ontving deze promotie vanwege het behalen van het goud op het Europees Kampioenschap in 2000 in Polen.

Lees verder »

Uitslagen DK -15

Op zondag 24 september vonden de districtskampioenschappen voor judoka’s onder de 15 jaar plaats. Het bemachtigen van een podiumplek op dit DK geeft toegang tot de Nederlandse Kampioenschappen -15 die plaatsvinden in Hoogeveen. Op het NK kunnen de Noord-Hollandse judoka’s zich meten met de sterkste judoka’s van Nederland en een gooi doen naar de nationale titel.

Lees verder »

Eerste 3B scheidsrechter nieuwe online methode

Afgelopen weekend vond in Beverwijk de jaarlijkse applicatiecursus plaats voor judoscheidsrechters en coaches. Deze bijeenkomst stond niet alleen in het teken van het bespreken van de recente wijzigingen in de bestaande reglementen, maar ook het vieren van een buitengewone prestatie van een van onze collega-scheidsrechters.

Lees verder »

Kevin en Maik brons op EK Kata

Op maandag 12 en 13 juni vonden de Europese kampioenschappen Kata plaats in Slovenië. Kevin en Maik van der Hulst slaagden erin om het brons te bemachtigen op het onderdeel nage no kata.

Lees verder »

5 Medailles op EK veteranen

Op het Europees Kampioenschap veteranen dat gehouden werd in Slovenië slaagden 5 judoka’s uit Noord-Holland erin om een medaille te bemachtigen. Het goud was er voor Hendrik Koppe, Jos Wennekers en Wessel v/d Ploeg. Zilver werd behaald door Jeroen Letterie en brons door Mike v/d Pas.

Lees verder »

Uitslagen DK teams -12 en -15

Op zondag 21 mei vonden de districtskampioenschappen plaats in Beverwijk. Verschillende teams uit Noord-Holland streden tegen elkaar om de districtstitel en plaatsing voor de nationale finale in Nijmegen waar het tegen andere teams uit Nederland opgenomen kan worden.

Lees verder »

Geslaagden danexamens

Zaterdag 20 mei vonden de danexamens plaats in de sporthal van Beverwijk. Op 5 matten deden 24 judoka’s examen voor de 1e, 2e of 3e dan. 17 judoka’s slaagden en ontvingen aan het einde van het examen hun diploma en hun nieuwe zwarte band.

Lees verder »

Zilveren speld voor Koos

Na 25 jaar als scheidsrechter in het district te hebben te hebben gefunctioneerd, nam Koos IJzendoorn op het Special Needs judotoernooi afscheid van zijn vrijwilligersfunctie. Naast 25 jaar als scheidsrechter in het reguliere judo te hebben gefunctioneerd, was Koos ook meer dan 20 jaar scheidsrechter op nationaal niveau binnen het aangepast judo.

Lees verder »

Jaarlijkse ALV

De jaarlijkse algemene ledenvergadering zal dit seizoen plaatsvinden op maandag 19 juni in de vergaderzaal van Sporthal Beverwijk. Normaliter vond de ALV altijd plaats in maart, maar door de veranderingen binnen de organisatiestructuur hebben we besloten deze naar later in het seizoen te verplaatsen. Tijdens de ALV leggen het districtsbestuur, de bondsraad en de commissies verantwoording af aan het district en worden verkiezingen gehouden.

Lees verder »
jeugdarb

Geslaagde arbiters

Afgelopen weekend vonden er, verspreid over het JBN district Noord-Holland, verschillende ontwikkelingskampioenschappen plaats voor de beginnende wedstrijdpupillen A en B. Dit was niet enkel en alleen een spannend moment voor de judoka’s maar ook voor Matz van Kruiningen, Tim Slijkhuis, Anneke Verbeek en Myrthe Zweers.

Lees verder »