Alle nieuwsberichten

6e dan voor Klaas Slot

Op zaterdag 9 december 2023 heeft de JBN de 6e dan jiujitsu uitgereikt aan de heer Klaas Slot. Dit was een erepromotie, wat bij het jiujitsu betekent dat dit een toekenning is op basis van het hele oeuvre van Klaas Slot. Voor de aanvraag was zeer brede steun.

Lees verder »

Uitslagen DK pupillen B

Op zondag 26 november vonden de districtskampioenschappen plaats voor de B pupillen. Uit drie verschillende afdelingen van Noord-Holland hadden een week eerder de beste 5 of 6 judoka’s zich geplaatst voor dit DK in Beverwijk om met elkaar de strijd aan te gaan voor de districtstitel.

Lees verder »

Geslaagen danexamens

Zaterdag 25 november vonden de danexamens plaats voor 1e t/m 3e dan in de Sporthal van Beverwijk. Een volle avond met maar liefst 25 kandidaten die verdeeld over 5 matten examen deden. Van de 25 kandidaten slaagden er deze avond 18 voor een nieuwe dangraad.

Lees verder »

Hogere dangraden

Tijdens de hogere danexamens in Wijk bij Duurstede slaagden Ray Stofberg voor de 4e dan en Peter Puntman en Tycho van der Werff voor hun 5e dan. Naast de examens werd er een erepromotie naar de 8e dan uitgereikt aan Karel Gietelink voor zijn jarenlange verdiensten voor het judo.

Lees verder »

Geslaagde niveau 2 arbiter

Afgelopen zondag, 12 november, heeft collega Michel Munier zijn tweede meeloopmoment gelopen tijdens het Witte/Gele bandentoernooi in Heiloo. Deze heeft hij met goed gevolg afgerond, waarbij een welverdiende promotie tot volwaardig niveau 2 scheidsrechter behoort.

Lees verder »

13 medailles op NK senioren

Op het Nederlandse Kampioenschap voor senioren dat plaatsvond in Almere op 11 en 12 november wisten 13 Noord-Hollandse judoka’s een medaille te bemachtigen. Drie judoka’s kroonden zich tot kampioen van Nederland: Maira Medema, Jason Wong en Jelle van den Berg.

Lees verder »

Vacature wedstrijdsecretaris

Voor de DWOC zijn we per direct op zoek naar een wedstrijdsecretaris die als vrijwilliger de organisatorische taken omtrent judowedstrijden wil uitvoeren. Je bereidt onder andere de districtskampioenschappen voor, verwerkt inschrijvingen en communiceert met deelnemende sportscholen en verenigingen.

Lees verder »

19 Medailles op NK -15

Door de Noord-Hollandse judoka’s is goed gescoord op de Nederlandse Kampioenschappen onder de 15 jaar die plaatsvonden in het Drentse Hoogeveen. 6 judoka’s wisten zich te kronen tot kampioen van Nederland. Daarnaast werd er vijfmaal zilver bemachtigd en achtmaal brons.

Lees verder »

5e dan voor Patrick van Kalken

Vandaag vierde Patrick van Kalken niet alleen zijn 48ste verjaardag, maar werd hij ook verrast door de aanwezigheid van de oude en nieuwe districtsvoorzitter van Noord-Holland die overgingen tot de uitreiking van een bijzondere promotie naar de 5e dan judo. Patrick ontving deze promotie vanwege het behalen van het goud op het Europees Kampioenschap in 2000 in Polen.

Lees verder »

Uitslagen DK -15

Op zondag 24 september vonden de districtskampioenschappen voor judoka’s onder de 15 jaar plaats. Het bemachtigen van een podiumplek op dit DK geeft toegang tot de Nederlandse Kampioenschappen -15 die plaatsvinden in Hoogeveen. Op het NK kunnen de Noord-Hollandse judoka’s zich meten met de sterkste judoka’s van Nederland en een gooi doen naar de nationale titel.

Lees verder »

Eerste 3B scheidsrechter nieuwe online methode

Afgelopen weekend vond in Beverwijk de jaarlijkse applicatiecursus plaats voor judoscheidsrechters en coaches. Deze bijeenkomst stond niet alleen in het teken van het bespreken van de recente wijzigingen in de bestaande reglementen, maar ook het vieren van een buitengewone prestatie van een van onze collega-scheidsrechters.

Lees verder »