Alle nieuwsberichten

13 Medailles op NK senioren

13 Noord-Hollandse judoka’s zijn er in geslaagd om het eremetaal te bemachtigen op het Nederlands Kampioenschap dat plaatsvond in Almere. 5 judoka’s kroonden zich tot Nederlands Kampioen, waarvan zelfs twee uit één familie: Dylan en Yannick van der Kolk bemachtigden beiden het goud. Loek van der Veld, Ralph Hoogeboom en Jorien Visser eindigden ook op de hoogste plek binnen hun gewichtsklasse.

Lees verder »

Uitslagen DK -15

Zondag 16 oktober vonden de districtskampioenschappen onder de 15 jaar plaats in Beverwijk. Circa 140 judoka’s streden om het eremetaal en daarmee een plaatsing voor het Nederlands kampioenschap dat plaats zal vinden in Hoogeveen.

8e dan voor Cor van der Geest

Tijdens het wereldkampioenschap in Oezbekistan werd er een speciaal moment gecreëerd voor Cor van der Geest. Uit handen van de president van de IJF, Marius Vizer, ontving Van der Geest een erepromotie naar de 8e dan judo. Van der Geest is de grondlegger van de inmiddels zeer bekende judoclub Kenamju uit Haarlem.

Goud voor Tycho en David op WK Kata

Tycho van der Werff en David Lefevere bemachtigden vandaag het goud op het wereldkampioenschap kata. In Krakau (Polen) lieten Tycho en David het katame no kata zien aan de IJF-jury en werden met de hoogste punten beoordeeld.

5 Medailles op WK veteranen

De Nederlandse ploeg heeft op de WK veteranen in Polen maar liefst vijf medailles behaald. Hendrik Koppe (Kodokan), Jos Wennekers (Gietelink) en Linda Klaver (Randers Budosporten) behaalden het goud, brons was er voor Jeroen Letterie (Gietelink) en Nicoline Alberts (Kenamju).

In memoriam: Henny Pleizier

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Henny Pleizier op 10 augustus plotseling is overleden. Pleizier was oud topjudoka en startte in 1980 met het geven van judolessen in Amsterdam.

14 medailles op NK -18

Op het Nederlands Kampioenschap dat vandaag gehouden werd in Den Haag zijn door de Noord-Hollandse judoka’s 14 medailles behaald. 4 dames behaalden de gouden medaille en mogen zich kampioen van Nederland noemen!

Uitslagen DK -18

In Nieuw-Vennep werd vandaag het DK -18 gehouden. Circa 100 judoka’s in verschillende gewichtsklassen deden een gooi naar een ereplek in de hoop zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap dat plaats zal vinden in Den Haag.

Jans de Bruin slaagt voor wereldlicentie

In het weekend van 11 en 12 juni deed Jans de Bruin tijdens de European Open in Madrid examen voor de IJF-A licentie. Door zowel een goed theoretisch als praktisch examen af te leggen, heeft Jans de hoogst haalbare scheidsrechterslicentie behaald.

Geslaagd voor niveau 3B

Op de Open Beverwijkse slaagden vandaag Fedor Vendeloo en Kees Verfaille voor hun 3B scheidsrechterslicentie. Zij mogen nu ook wedstrijden vanaf 12 jaar gaan leiden in het district.

5 medailles op NK jeugdteams

Op het NK jeugdteams dat plaatsvond in Nijmegen zijn er 5 medailles behaald. Het jeugdteam van Kenamju was oppermachtig en behaalde driemaal goud bij de jongens -12 jaar, jongens -15 jaar én meisjes -15 jaar.

Wedstrijdprogramma DK -18

Zondag 19 juni zal het laatste districtskampioenschap van dit seizoen, het DK -18, plaatsvinden in Nieuw-Vennep. Zowel de locatie als het wedstrijdprogramma zijn anders dan gewend, dus lees het programma goed door!